dijous, 23 de maig del 2013

L'estat de la neu



15 comentaris:

  1. Hi ha unes expressions que odio:
    - Sembla una postal
    - Talment enfarinat com un pessebre
    Els paisatges són paisatges amb les seves forces i personalitats. Reduir-los a postals o pessebres és degradar-los com degradar-los és convertir-los només en interessos de pistes d'esquí.
    Gran il·lustració per a la situació de la muntanya d'avui.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Afegim-hi les expressions: Kamacu! Que típic! i totes les derivades urbanes que perllonguen l'esperit de l'escola olotina. Hi ha qui encara pinta pallers i no les omnipresents piles de cilíndriques paques de palla.
      Segons la previsió, el dissabte la cota de neu tornarà a baixar fins els 1200 m!
      Jo, que al gener entonava el clam: "Sant Bernat escolta: dona-ens neu i molta!", ara em sento responsable de l'excepcionalitat d'enguany.

      Elimina
  2. Respostes
    1. Vivint d'esquena, dius...
      No saps, Clidi, quins "culenbàgens" es poden fer a dia d'avui, Els pendissos de neu ja els posa la muntanya. Tu només necessites un bon plàstic i ajaçar-t'hi d'esquena ;-)

      Elimina
  3. preciosa escala de grisos, dibuix que es fa foto i foto que es fa dibuix, em recorda els quadres fotografia d'en Richter amb un subtil desenfocament de la imatge..
    ovacions múltiples! plas plas plas..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina il·lu escoltar-te, Lolita!
      I sí, no dissimularé la influència del Richter; el pare -si és vol- de la "pintura augmentada".
      Passa que són relleus que tinc gravats al foc: Al turó més centrat del crestall previ a la neu vaig viure-hi uns quants anys en una cabana clavada al cingle... Sempre és més fàcil encertar-la quan tractes de la vida inesborrable.

      Elimina
  4. culenbajens? no saps la de bufes que m'he donat amb un trineu de fusta suís -Déu l'hagi perdonat- en les colades d'un allau que es feia, any sí, any també, en el camí del pla de Boavi. Té, mira, ara m'has fet enyorar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser més d'un es perdi, tanmateix, amigueta... Quina comprensiva complicitat estenen mots com "culenbagen" o Boavi!

      Elimina
    2. A mi per fer culenbagens mai m'ha calgut la presència de neu, una tapa de vàter i un bon desnivell en un solar al mig del barri i avall!!!

      Elimina
    3. Aquesta collonada importada dels X-Games...
      No creus, Carles, que com a mínim haurien d'haver dedicat un moment a honorar als nostrats precursors de les experiències extremes? Que no tot s'ha inventat a Califòrnia! Heus el cas del vostre culenbagen...I, alerta:
      A pèl! No amb aquells cascs i cuirasses que gasten els americanos!

      Elimina
  5. Ja ni la neu és el que era. Per no parlar dels "partes", que només miren qui "parte y reparte". Penso com la Lolita, que la foto-dibuix que encapçala el text és preciosa. No diré "camaca", que fa de pixapins...

    ResponElimina
    Respostes
    1. No diré que tinc uns comentaristes que no me'ls mereixo. Apart d'injust seria lleig...

      En atenció al vostre interès he penjat la imatge en el seu format original.
      Així, quan la visualitzeu, podreu sentir-vos àliga i passejar-vos-hi per tota la seva magnitud.

      Elimina
  6. De fet, vivim d'esquena a tot el que ens envolta i no és "útil". Què és, si no, aquest extramurs que subratlla la nostra condició d'orbs? Ja veus, Collserola és ventre i talaia. I un oracle que ens desvetlles!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que el Turó del Maltall de la Magarola és la millor de les mirandes d'aquesta part de la serra ja ho sabien
      els nostres reis. A què ve, sinó, que un dels colls que el flanquegen s'anomeni "El Pas del Rei"?
      Des dels seus palaus entre muralles s'enfilaven fins aquí perquè aquests eren els seus terrenys de caça.
      De tant en tant, planto l'hamaca a la plataforma del cim i em sento descendent i hereu seu: com un Rei!

      Elimina
  7. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    ResponElimina