dilluns, 30 de setembre del 2013

L'ègloga de les mimoses




9 comentaris:

  1. Molt bona la il·lustració: no m'ha calgut imaginar el groc, que ja l'he vist.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les mimoses són d'allò més sensuals i amb una gran sinestèsia. Al seu groc determinant podem afegir-hi una flaira melosa, un tacte nebulós, fins i tot una sonoritat pròpia per com matisen la carícia del vent. Segur que també, a saber d'on, ens arriben unes notes de tast..., ben florals com pertoca.

      Elimina
  2. Saps que abans de llegir el text he vist el groc? És meravellós aquest dibuix!

    A més el bucol·lisme d'una arcàdia perduda ens fa plantejar què és Barcelona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan contemples una mimosa amb la intenció de dibuixar-la resulta oportú recordar que ve de μιμος ..., com (μίμησις, mimesis).
      Després, a l'hora de la mímica necessària, del joc de la poiesis, la cosa ja et surt rodada.

      Ja veus quin trajecte propicia aquest racó suburbial: De l'Arcàdia homèrica a la Poètica aristotèlica, del mite al logos.

      Elimina
  3. Aquest sí que és un espai que conec. Fins i tot el metro "estrany". Gairebé cada 1 de novembre m'hi deixo caure per fer la cabra enmig d'un ramat d'insensats en calça curta, que celebrem que som vius després de la ingesta de panellets, castanyes i moniatos. Certament, un lloc guanyat gairebé al no res. Gairebé tan bell com aquest dibuix que ens has regalat. Magnífic, Girbén!

    ResponElimina
  4. A mi el groc quasi m'ha enlluernat i, el què és millor i més sorprenent, l'aroma seductor ha envahit el meu modest estudi.
    Gràcies, Girben.

    ResponElimina
  5. Enric, i encara més, Glòria, a qui dono la benvinguda:
    Disculpeu el retard a l'hora de contestar-vos. Prou atabalats que anem i només faltava que ara Can Blogger no m'avisi dels nous comentaris.

    No sé, Enric, si els vostres esbarjos de Tot Sants us han portat mai a l'aqüeducte que creua el Torrent del Cargol (el que drena la vall del cementiri).
    De no ser així, ja pots posar-te la calça curta i anar corrent a descobrir-lo. Ah, aquella mina fantàstica d'aigua clara i el salt de tosca, tot sota l'arcada principal...
    Pel que he vist darrerament, estan fent créixer l'àrea de Can Cuiàs per aquesta banda. De moment han arranat el munt de barraques i horts pòtols que s'alçaven a tocar el torrent. Resulta al·lucinant passejar pel runam que hi han deixat les excavadores. Fins una gran lona electoral del malaguanyat Hernández..., Hernández Mancha, vaig arribar a veure-hi.

    Ep, Glòria, reitero la benvinguda! I és que la família de les mimoses és de les més fenomenals, amb moltes de les espècies amb capacitats estranyes; com la m. pudica capaç de fer visibles moviments. Amb l'aroma de mimosa deu semblar que a l'estudi hi comença a arribar la primavera... Pel que fa a les temperatures, si ens fixem en la bonança d'aquests dies, això ja sembla un finals de maig.

    ResponElimina
  6. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    ResponElimina
  7. Vaig estar a Can Cuiàs fa temps. Ara m'han entrat ganes de tornar-hi.

    ResponElimina