divendres, 6 de setembre del 2013

De les ruïnes, de les de Can Güell i les nostres



9 comentaris:

  1. Aquest estiu, transitant en bicleta per la via verda d'Alacnyís a Tortosa, li vaig preguntar al company que es dedica a temes de polítiques municipals i d'altres i que em va recomanar el llibre "París, capital d'Espanya": "De aquí a quants anys convertirem els trams de l'AVE en vies verdes?"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja us veig fent una bona remullada al Canaletes, potser a la Fontcalda mateix! I, tot recordant les foradades d'aquell traçat verd, ja em veig passant a França tot pedalant per l'encara estèril túnel del Pertús. Per poc pendent que tingui, deixar-s'hi lliscar cara avall pot tenir la seva gràcia.

      Elimina
  2. Fina prosa d'uns pensaments que molts de vegades hem tingut, però, vols dir que és tan el volum de la nostra merda com per assolir aquesta dimensió d'estrat geològic? O seran unes 'simples' piràmides de faraons avariciosos?
    Mai ho sabrem. O si...
    Altrament tenen el mateix camí cap al futur textes com aquest, que mostraran que també hi havia ments crítiques i díscoles amb amplitud de mires.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oi tant que estem forjant un estrat; amb regruixos caòtics a les ciutats més antigues: un aparcament a la Catedral travessa nivells moderns, baix i alt medievals, visigòtics, romans, ibers...
      Tot plegat, i amb criteri geològic, em fa pensar en la hipòtesi Álvarez relativa al límit K/T. Un límit que de bon segur haureu traspassat més d'una vegada. És res, una capa fina d'uns pocs centímetres però present arreu on el cretaci fa contacte amb el terciari, i amb unes concentracions del rar iridi centenars de vegades més altes del normal. En amunt d'aquest límit no hi busquis dinosaures, ni molta de la vida antiga, perquè és la frontera d'una colossal transformació.

      Elimina
  3. Ens caldrà aplicar la mirada romàntica sobre aquestes velles runes al damunt de les runes noves? Potser alguna generació ho farà. Jo mateixa li trobo, fascinada com estic per les files i piles de contenidors dels molls, les seves grues immenses i tot el món contingut dins les enormes capses metàl·liques.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Parafrasejant al poeta sevillà...

      Estos, Clidi, ¡ay dolor!, que ves ahora
      muelles de soledad, mustio pantalán,
      fueron un tiempo Terminal famosa.
      [...]

      Goza en las tuyas sus reliquias bellas
      para envidia del mundo y sus estrellas.


      Barrocs en mig d'un renaixement.

      Elimina
  4. Com envejo els geòlegs i els arqueòlegs del futur, que s'inventaran un món sempre més idíl·lic que el real, si és que el real l'hem conegut mai! I com envejo el poeta que inventarà un nou tòpic per convertir-nos en gegants que ens vam aparellar amb els fills i les filles dels homes!

    ResponElimina
  5. M'encanta veure la natura triomfant sobre el runam.

    ResponElimina
  6. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    ResponElimina